Mina hästar

Denna sommaren har det som sagt hänt massor och Ebba har tillkommit i stallet.
jag förstår att det kan vara otroligt förvirrande med alla hästarna och namnen, vem håller reda på allt ?
Därför tänkte jag presentera dom lite närmre och även berätta vad mina ambitioner är.

TB’s Cille Pigen ”Cille”
Sto, 2006
Danskt halvblod


Cille är min första egna häst som jag köpte 21 augusti 2014.
Hon va inte speciellt utbildad när jag fick hem henne och vi har haft en tuff resa. När jag letade häst skulle jag ha en lugn läromästare som jag kunde utvecklas på, så klart köpte jag inte det. Cille va grundriden med mängder av bagage som att hon väver, inte klarar av hovslagare och får panik för bommar. Jätte märkliga saker som jag inte ens kan försöka att förklara.
Cille är född i november, en tjuvparning på ett försäljningstall i Danmark och därför kan jag ingenting om hennes föräldrar.
Jag är otroligt tacksam för Cille och allt jag fått uppleva med henne, jag har utvecklats väldigt mycket som person. Men den som fortfarande kan få mig att gråta helt okontrollerat är hon, framförallt när hon inte mår bra.
Cille är fortfarande halt i skrivande stund och har blivit opererade för detta, hon har numera en skruv i höger framben som ska hjälpa kroppen att läka. Bara den historien får bli ett annat inlägg.
Cilles framtid är fortfarande ovis så jag har inte vågat tänka så långt än.
Det jag vet är att vi ska träffa veterinären i slutet på augusti igen för att höra hur utvecklingen varit. Jag håller tummarna för att min tjej blir bra och återställd. Men efter denna resan har jag bestämt mig för att minska kraven på mig och Cille, hon ska få vara häst och ha roligt. Därför lägger vi större delen av tävlingskarriären på hyllan och ”mys’rider” för att det är roligt. Det är också pga detta beslutet som jag köpte Ebba.

 

Ebenholtz ”Ebba”
Sto, 2003
Hannoveranare

När jag börjat acceptera min plan med att Cille troligen inte kommer bli 100% återställd började jag också fundera på vad ska jag göra med min tid?
Ska jag gå runt och må dåligt och rida andras hästar? jag märkte mer och mer på mig att jag förändrades och mådde riktigt dåligt över att Cille mådde dåligt.
Efter långa samtal med Joel beslutade jag mig för att iallafall åka ut och titta på vad som fanns på marknaden, helt ärligt såg det inte jätte lovande ut.
Tills jag hittade Ebba.
Ebba är Cilles raka motsatts och den häst jag egentligen skull köpt från början när jag letade häst. Ebba har tävlat upp till MSV C och 110cm i hoppning och tränad något högre. Och hon kommer vara den hästen som jag satsar på i min framtida tävlings ”karriär” och jag ser verkligen fram emot allt som hon kan lära mig och vår resa tillsammans.

 

Lilleman
Hingst
Minishettis

Lilleman är inte min ponny, han ägs av en av mina närmsta vänner Petra men hon har blivit mamma vilket är tur för mig då får jag passa Lilleman.
Han hänger mest med i stallet, vi går promenader, tricktränar och ibland får han springa av sig i longerlina. Planen är att han ska stanna hos mig till slutet av oktober, givetvis hoppas jag på att han stannar längre men jag förstår Petra som vill ha honom närmre sig. Vi får se vad framtiden ger helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s