Första tävlingen med Ebba

Det har varit mycket frågor, när kommer inlägget om tävlingen.
Nu kommer det, woho!

Ni som följer mig på instagram eller i livet generellt vet att jag varit ute och tävlat med Ebba för första gången. Jag är väldigt nöjd med tävlingen men framförallt känslan hon gav mig, och som vi gav varandra. de misstag som gjordes är helt och hållet mitt fel, vilket faktiskt känns bra.

DSC_0042

Dagen innan tävlingen passade jag på att rida igenom henne på banan, men efter 20 min kände jag mig nöjd. Hon va jätte fin, lyssnade bra på mig och va med på det jag ville att vi skulle göra. mer kunde jag inte kräva av henne.
Avslutar passet när det är på topp helt enkelt! Syftet med passet är inte att vi ska öva på nya grejer eller så utan vi ska bara jobba igenom lite och kolla så allt känns som det ska.
Efter passet blev Ebba badad och tvättad. Det uppskattades kanske inte helt men ibland får man bara bita ihop.

På tävlingsdagen gick allt bra.
Starttid 11:31 vilket gav mig hela förmiddagen att fixa och förbereda.
Otroligt skönt att bara kunna ta det helt lugnt och inte behöva stressa, även utomstående faktorer som kunde bli stressigt blev inte det.
Allt flöt på smidigt, gick lätt att lasta och att köra.

På tävlingsplatsen hade vi lite mindre tid än jag hade räknat med men det gjorde inget ändå. Framridning på ca 15 – 20 min, trodde det skulle bli för kort men det va nog ganska lagom. Nästa gång kanske lite längre för att få henne lite mer lösgjord men annars kändes det kanon.

DSC_0159

Väl inne på banan bli hon lite stelare, men det släpper ganska fort.
Men nu kommer vi till mina misstag.
Efter halt & hälsning ska jag rida snett igenom men får världens blackout, känns inte rätt i magen att rida snett igenom så jag rider rakt över men magkänslan blir värre. Tills domaren meddelar att jag ridit fel. Det känns jätte konstigt för jag kan programmet utan och innan till, aldrig haft några problem med det förrns nu, som det kan gå.

Inga fler felridningar men lite slarviga vägar av mig.
Så det vi ska jobba på nu är

  • Programmet, det ska sitta till 100% igen
  • Hörnpasseringar, jag måste våga pressa ut henne i hörnorna.
  • Noggrannhet ska det vara en volt vid K, ska den vara där och inte ett par meter senare.
  • Ökningar, att jag måste våga öka och inte tjuv bromsa henne.

Men det är väldigt skönt att kunna åka hem och känna att inget utomstående påverkade oss. Utan det är verkligen det som domaren skrev i protokollet som vi ska öva på.
Grym känsla och en väldigt rolig dag!
Vill du se vår ritt? Klicka här så kommer du till min youtubekanal.

DSC_0176

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s