Tävling Södra Sallerup

I helgen åkte jag och Ebba till Södra Sallerup för att tävla, Lätt B1.
Hade världens bästa hästskötare med mig, Joel. Känner att Cille får bli frisk snart så han också kan få en häst att sköta om!
Jag är van att starta tävlingen tidigt, men nu startade vi 16:43.
En stor prövning för mitt tålamod att vänta hela dagen på start, men en bra utveckling för mig och man måste testa lite nya saker.

Någon tänkte lite långsamt när det plötsligt började hagla vilket gjorde att framridningen  blev lite kortare än vad jag hade tänkt mig. Men Ebba är en stjärna så hon gav allt på framridningen och vilken jäkla känsla hon gav mig.
In på banan och jag hade under hela dagen visualiserat hur jag skulle rida, hur jag skulle sitta och vilka vägar jag skulle rida. På förra tävlingen slarvade jag en del med hörnpasseringarna så denna gången va jag mycket mer noggrann med det, andades och tog det lugnt. När vi va klara och tackade domaren ville jag bara krama och mysa med min fina häst! Resultaten spelade absolut ingen roll, hon gjorde allt jag bad henne om och jag gjorde mitt bästa är så tacksam för mina fantastiska hästar och att de alltid ger mig allt!

Resultatet blev 62,857%
”Trevlig ekipage. Mjuk ritt men våga visa upp din häst mer! Ni kan mer 🙂 ”

Det vi behöver fokusera tills nästa tävling:
-Övergång mellanskritt till trav, Ebba blir hög i nacken & behöver stärkas för att hålla formen. Jag behöver vara tydligare med min halvhalt innan övergången.
-Vänster arbetsgalopp på volten, hon lägger huvudet på sned. Jag behöver bli tydligare med min väg och starkare i min sits.
– Diagonal med längd steglängd i alla gångarter, jag backar av efter halva ungefär och då gör hon också det. Jag måste våga rida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s