Planerar hästarnas pass

Vissa saker vill man inte lämna till slumpen exempelvis en tävling.
För vissa fungerar det att gå in på banan, göra sin grej och åka hem.
Så gjorde jag förra året, i år vill jag fokusera mer utan att glömma att ha roligt givetvis min häst är ingen robot!

Men för att få ut så mycket som möjligt från mina pass skriver jag ner vilka övningar som ska göras och vad som är fokusområde/ målet med passet.
På så sätt ser jag till att hela tiden utveckla vår ridning och jobba framåt mot vårt mål. Tidigare red jag väldigt lika pass på banan för jag hade ingen koll på hur länge jag gjort samma övning, man glömmer lätt bort sådant.

Sen använder jag en app för att logga mina pass, innan jag har jag bara använt den till pass på banan men nu kommer jag även använda den för uteritter eller träningar utanför banan, där kan jag utvärdera passet om det gicka bra/ mindre bra och hur vi presterade. Där skriver jag också mina övningar som jag gjort och om något utomstående påverkat oss, dvs behöver jag jobba mer mentalt med något?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVid varje pass vill jag också ha ett specifikt fokus, det kan vara takten, känslan, flow, följsamhet osv. Men det kan också vara moment som ska bli bättre halten, övergång, vägar, sitsen. Detta för att se till så jag faktiskt jobbar på det jag ska jobba på och inte lägger ner tid på “fel” saker.
Men som jag nämnde i början är det viktigt att vi fortfarande har roligt.
Lyssna på hästen och dig själv. Ibland måste man skippa planen för att göra något helt annat. Ridning är roligt och ska fortsätta vara det ❤

Foto 2018-12-15 20 23 46

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s