Gårdagens markarbetsträning

För några dagar sedan skickade Emma och frågade om jag vore intresserad av att vara med i en markarbetsgrupp med Ebba, självklart!
Så länge det är bommar på marken ska det inte vara något problem, men att hoppa är svin läskigt!

Igår va det dags, jag hade varit super taggad hela dagen och såg fram emot att få jobba ordentligt. Började med att något utanför ridhuset skrämde upp alla hästarna ordentligt så de va super spända. Har aldrig riktigt upplevt Ebba så upprörd över något, märklig känsla när hon hoppar till för minsta lilla för att hon är spänd som en fiolsträng.

När vi sedan började jobba mer lösgörande med att flytta hästarna på volter och få dom att fokusera på uppgiften slappande hon ganska snabbt av.

När vi sedan börjar rida på bommarna i trav är hon nästan där jag vill ha henne, efter ett par gånger lossnar det sista och hon jobbar fint igenom hela kroppen.
Hon lyssnar fint på mig och vet var jag är och förstår mina minsta signaler vilket är otroligt tacksamt!
Efter några gånger på bommarna börjar vi jobba mer med övergångar, trav över bommarna sen sakta av till skritt i ett par meter sen igång i trav igen.
Här jobbar hon super fint, lite seg men det beror mest troligt på att jag tänkte så otroligt mycket på bommarna och uppgiften.
Efter en stund byts skritten ut mot galoppen och när vi får galoppera på lite så är hon otroligt nöjd. Har fin rytm och ett kanon bra fokus!

Efter en stund ändrar Emma bommarna till ett litet hinder, det är inte speciellt stort men det innebär att jag kommer behöva hoppa. Emma känner till mitt obehag för hoppning och låter det vara ett mindre hinder, vilket jag är tacksam för.
Men som ni säkert förstår så fick jag hoppa, och det gick jätte bra.
Jag tyckte att jag skötte mig väldigt bra utan att störa Ebba för mycket, planerade ganska bra vägar och lät inte känslorna ta över.

Jag är super nöjd med min och Ebbas prestation under passet, åkte hem med en riktigt härlig känsla! Dock krävdes det bara en dusch sen sov jag som en stock.

2019-02-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s